Saturday, Dec 20th

Last update09:30:39 AM GMT

Focus

Vadim continuă să îl atace pe Iohannis. Pamflet semnat C. V. Tudor: „ Pe tronul lui Vodă Cuza/Stă Căpşună Voevod!”

După scandalul iscat de declarațiile făcute în direct la România TV cu privire la românii din diaspora, Corneliu Vadim Tudor a compus un pamflet în care îl ironizează pe președintele ales al României, Klauss Iohannis.

Poezia a fost scrisă în noaptea de 3 spre 4 decembrie, după cum spune chiar autorul și se intitulează „Căpșună Vodă”, cu trimitere la afirmațiile lui Vadim Tudor conform cărora „căpșunarii” din afara granițelor l-au impus președinte pe Klauss Iohannis.

Înainte de alegerile prezidențiale, Vadim afirma: „Am decis să îl ajut pe tânărul Victor Ponta să se mute cu biroul la Palatul Cotroceni, pentru că - vorba aia - aleg răul cel mai mic. Eu nu voi vota niciodată un străin de neam și lege, un om de altă etnie

Citeşte mai mult...

Doar doi infractori deportați cu ajutorul programului Nexus, în 2013/2014

Programul pilot conceput de Ministerul de Interne britanic (Home Office) care trebuia să aibă ca rezultat anual deportarea a cel puțin 62 de infractori, este un fiasco. Potrivit unui raport citat de ziarul The Guardian, doar doi infractori străini au fost deportați cu ajutorul acestui proiect, girat de ministrul de Interne, Theresa May.

Mai mult, scrie The Guardian, pentru funcționarea programului Nexus s-au cheltuit peste un miliard de lire sterline, iar personalul a fost mărit de zece ori.

John Vine, inspector șef al Departamentului frontiere și imigrație din Ministerul de Interne, ar fi scris într-un raport către Theresa May, că programul Nexus nu a făcut decât să îi împingă pe infractori să se mute în Londra.

Astfel, spune el, în capitala Britanică a existat e creștere cu 158% a numărului de infracțiuni cu privire la imigrație, de la 418 în 2011/2012, la 1077 în 2013/2014.

Funcționarea Nexus a fost extinsă în Manchester și în Scotia, dar și acolo au fost prea puține progrese în ceea ce privește numărul infractorilor străini care au părăsit țara.

Dosarul împiedicării votului din diaspora a ajuns la DNA

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut pe 2 decembrie, dosarul de la PICCJ privind problemele la votul din diaspora, întrucât la DNA este în lucru un dosar care vizează aceleaşi fapte, iar procurorii anticorupţie sunt de părere că cele două dosare penale trebuie reunite, scrie Mediafax.

"La nivelul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei, în cursul lunii noiembrie, anul curent, s-a înregistrat un dosar penal în care se fac cercetări cu privire la modalitatea de organizare şi desfăşurare a votului în Diaspora. Procurorii anticorupţie, constatând că la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se află înregistrat un dosar penal cu acelaşi obiect, la data de 02 decembrie 2014 au solicitat acestei instituţii cauza respectivă, în vederea reunirii celor două cauze penale", arată DNA, într-un comunicat de presă transmis joi, 4 decembrie.

DNA a precizat că începerea urmăririi penale cu privire la faptă nu are caracterul formulării unei acuzaţii împotriva unei persoane, ci are doar semnificaţia instituirii cadrului procesual în care se pot strânge primele probe cu privire la o anumită faptă.

Citeşte mai mult...

FADERE: Declarațiile lui Vadim și Miron Cozma sunt iresponsabile

„Sute de români, stabiliți peste tot în Europa, ne-au cerut indignați să luăm măsuri urgente și ferme împotriva campaniei perfide de denigrare a diasporei”, se arată într-un comunicat al FADERE.

Un tandem format din Miron Cozma și C.V. Tudor, şi-au permis la un post de televiziune să jignească comunitatea milioanelor de români stabiliți în afară țării, numindu-ne "cerşetori" şi acuzând că voturile din străinătate ar fi fost cumpărate pe câțiva Euro.”

Citeşte mai mult...

Vadim atacă diaspora: „Ne aleg nouă preşedintele, căpşunarii? Să-l ia la ei dacă îl vor."

Duminică 30 noiembrie, la ora 15.00, România TV i-a avut ca invitaţi pe Corneliu Vadim Tudor şi Miron Cozma. Cei doi au făcut declaraţii grave despre desfăşurarea alegerilor în Diaspora.

Miron Cozma a afirmat: "Românii care trăiesc în străinătate sunt cerşetori. Să nu vină ei să ne stabilească preşedintele. Iohannis nu e român şi nu e ortodox. Mie nu mi-e frică! În Italia s-a dat pentru un vot pentru Iohannis 40 de euro. 20 de Euro la intrarea în secţia de vot şi 20 de euro la ieşire. (...) Mie ca român niciodată n-o să-mi stabilească destinul 400.000 de români, din care 200.000 sunt cerşetori... (...) Să vină-n ţară, să sufere ca şi noi, nu să stea afară"

Citeşte mai mult...