Monday, Mar 02nd

Last update03:26:52 PM GMT

Focus

Băsescu revine în viaţa publică: „Am încredere în Elena Udrea”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, luni, la TVR, că va reveni în viaţa publică, după ce timp de două luni a tăcut, pentru că spaţiul public nu îl lasă în pace şi a început o campanie împotriva mandatului său, adăugând că nu mai are aspiraţii să devină preşedinte, premier, dar nu mai tace.

Aproape două luni am tăcut, dar spaţiul public nu mă lasă în pace”, a arătat Băsescu.

El a precizat că a început o ”campanie furibundă de desfiinţare a mandatului său, şi se vede nevoit să îl apere”.

Citeşte mai mult...

Parlamentar laburist: „imigranții din construcții să vorbească engleză”

Parlamentarul laburist HelenGoodman, a declarat că imigranții care lucrează pe șantierele de construcție din Marea Britanie trebuie să știe limba engleză din motive de securitate și sănătate a muncii.

Potrivit Chronicle Live, Goodman a spus că este vital ca imigranții să aibă o cunoaștere rezonabilă a limbii engleze. Ea a mai spus că preocupările celor care cer cunoașterea limbii engleze de către cei care vin în Marea Britanie sunt legitime.

Citeşte mai mult...

Monica Iacob Ridzi merge la închisoare. 5 ani pentru trafic de influență

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a fost condamnată definitv, luni, 16 februarie, de ICCJ, la 5 ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului, iar fosta ei consilieră Ioana Vârsta a primit o pedeapsă tot de 5 ani.

Potrivit DNA, în perioada 17 martie - 22 mai 2009, Monica Iacob-Ridzi , în calitate de ordonator principal de credite, ar fi hotărât ca, sub pretextul realizării unor manifestări de amploare la nivel naţional dedicate Zilei Naţionale a Tineretului şi externalizării serviciilor de organizare aferente, să atribuie ilegal unor firme private contracte de prestări servicii având acest obiect.

Citeşte mai mult...

HSBC a acceptat conturi ale unor infractori

Printre cei care au constituit conturi secrete la filiala elvețiană a băncii britanice HSBC se numără nu doar evazioniști fiscali, ci și foarte mulți infractori, suspecți de operațiuni de spălare de bani și fapte de corupție, traficanți de arme, diamante și droguri, scrie vineri publicația britanică The Guardian, într-un articol ce completează investigația care a declanșat scandalul SwissLeaks.

Este vorba atât de oameni de afaceri, cât și de 'persoane expuse politic', respectiv responsabili politici sau rude ale acestora. De asemenea, în unele cazuri conturile secrete constituite la HSBC se pare că au fost folosite direct în efectuarea unor tranzacții rezultate în urma unor fapte de corupție, în timp ce în alte situații banca a continuat să furnizeze servicii persoanelor ce erau acuzate public că ar fi comis delicte economice.

Sursa: Agerpres

 


Anchetă la HSBC. Gigantul bancar - acuzat că a ascuns miliardele bogaților, inclusiv pe ale lui Hrebenciuc

Miron Mitrea - 2 ani de închisoare cu executare. S-a predat la IPJ Constanța

Miron Mitrea a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită, iar Irina Jianu a primit o pedeapsă de cinci luni de închisoare cu executare, pentru dare de mită, în dosarul privind lucrările de renovare făcute la casa mamei fostului deputat PSD.

Un complet de 5 judecători a menținut sentința dată în cazul lui Mitrea de instanța de fond. În schimb, a fost majorată suma confiscată de la Mitrea, de la 169 mii lei în primă instanță, la 327 mii de lei.

Instanța a menținut condamnările date celorlalți inculpați: Irina Jianu — 5 luni închisoare cu executare, Nicolae Popescu — 5 luni închisoare cu executare.

Citeşte mai mult...