Tuesday, Sep 16th

Last update12:04:09 PM GMT

Focus

Studiu: Studenții internaționali nu ar trebui incluși în statisticile cu privire la imigrație

Publicul britanic nu dorește includerea studenților internaționali în masa imigranților din Marea Britanie și se opune reducerii numărului acestora în încercarea de a diminuare a imigrației nete, se arată într-un recent studiu întocmit de organizația repreazentativă a universităților din Regatul Unit, British Future.

Studiul a fost întocmit după ce, luna trecută, premierul David Cameron a anunțat că vor exista reguli mai stricte cu privire la sponsorizarea, de către universități, a studenților internaționali care doresc să studieze în Marea Britanie.

Citeşte mai mult...

Manifestul UKIP pentru alegerile generale: Imigranții vor primi beneficii doar după ce vor cotiza cinci ani

UKIP a anunțat strategia pentru alegerile generale ce vor avea loc, anul viitor, în Marea Britanie. Evident, cea mai importantă chestiune în campania electorală a extremiștilor va fi legată tot de imigranți.

UKIP promite votanților că, o dată ajuns la putere, nu va mai permite imigranților europeni să beneficieze de ajutoare sociale decât după ce vor plăti taxe către statul britanic timp de cinci ani.

Alte promisiuni ale UKIP sunt, potrivit Daily Express, reducerea celei mai mari cote de impozitare, de la 45% la 40%, dar și netaxarea veniturilor de până în 12.500 de lire sterline pe an.

Strategul UKIP, Tim Aker, a declarat că se dorește atfel atragerea voturilor clasei muncitoare.

Campania rasistă a UKIP, contracarată cu umor pe Internet: „Ghiciți ai cui copii vor fi mâncați de imigranții din UE!”

Viitorul Parlamentului European, sub amenințarea extremismului

Potrivit Daily Express, UKIP nu speră la un număr de parlamentari suficient de mare pentru a forma un guvern, însă liderul extremiștilor, Nigel Farage, crede că ar putea să infuențeze echilibrul puterii.

Dinu Patriciu – înmormântat la București

Funeraliile lui Dinu Patriciu vor avea loc la București la o dată care va fi comunicată de îndată ce formalitățile vizând aducerea trupului său neînsuflețit din Marea Britanie în România se vor finaliza, anunță familia omului de afaceri într-un comunicat remis, vineri, Agerpres.

Familia lui Dinu Patriciu își exprimă dorința ca funeraliile să aibă loc în condiții de maximă sobrietate și decență.

De asemenea, familia omului de afaceri le adresează reprezentanților presei rugămintea de a da dovadă de decență și de a se abține de la exercitarea de presiuni asupra mamei îndurerate a lui Dinu Patriciu, în scopul obținerii diferitelor detalii.

"Rugăm insistent să nu mai fie deranjată nici cu apeluri telefonice, nici prin solicitări făcute la domiciliu", se arată în comunicat.

Dinu Patriciu a murit la Londra. Omul de afaceri suferea de cancer

Familia lui Dinu Patriciu le mulțumește celor care și-au manifestat durerea față de moartea lui Dinu Patriciu.

"Mulțumim încă o dată tuturor celor care, până în prezent, și-au manifestat durerea față de pierderea lui Dinu Patriciu, compasiunea față de rudele acestuia, precum și interesul de a participa la ceremonia funerară", precizează familia omului de afaceri.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a murit marți, 19 august, la Londra.

Sursa: Agerpres

Noul ambasador britanic la București a prezentat scrisorile de acreditare la MAE

Titus Corlățean și Paul Brummell au avut prima întâlnire oficială pe 20 august, când noul ambasador al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România a prezentat scrisorile de acreditare.

Potrivit unui comunicat al MAE, șeful diplomaţiei române a adresat felicitări ambasadorului britanic pentru numirea în funcţie, i-a urat succes în îndeplinirea misiunii în România şi l-a asigurat de întreaga disponibilitate a Ministerului Afacerilor Externe pentru cooperare şi dialog.

Cei doi interlocutori au evidenţiat buna cooperare în domeniul economic, confirmată de o dinamică ascendentă continuă a schimburilor comerciale din ultimii ani, anul 2013 înregistrând o creştere record a schimburilor comerciale bilaterale, de peste 3 miliarde de euro, se mai arată în comunicatul MAE.

În ceea ce priveşte Republica Moldova, ministrul Titus Corlăţean a reiterat interesul prioritar pe care România îl acordă parcursului european al acestei ţări. El a reamintit necesitatea unui sprijin real pentru autorităţile de la Chişinău în contextul situaţiei din regiune şi în perspectiva apropiatelor alegeri legislative din Republica Moldova.

Totodată, cei doi interlocutori au trecut în revistă dosare ale agendei internaționale, cu accent pe situaţia din Fâşia Gaza, Irak, precum şi elemente cu privire la apropiatul summit NATO, din Marea Britanie, din 4-5 septembrie 2014, subliniindu-se importanţa reconfirmării solidităţii relaţiei transatlantice pentru gestionarea adecvată a riscurilor de securitate asociate noului context geostrategic.

 

Dinu Patriciu a murit la Londra. Omul de afaceri suferea de cancer

Omul de afaceri Dinu Patriciu, în vârstă de 64 de ani, a murit la Londra, după o luptă de mai mulți ani cu cancerul. El suferea de mai multă vreme de această boală, iar în decembrie 2012 făcuse un transplant de ficat la un spital din Milano. Potrivit familiei, Dinu Patriciu ar fi murit în urma unei complicaţii post-transplant, o infecţie pentru care fusese spitalizat la un spital din Londra.

Iată ce a transmis familia Patriciu într-un comunicat de presă:

"Dinu Patriciu a murit înconjurat de membrii familiei, în urma unei infecţii pulmonare, pentru care fusese spitalizat în ultimile zile. Funeraliile lui Dinu Patriciu vor avea loc în cercul restrâns al familiei.

Pe această cale, familia face un apel îndoliat la respectarea dorinţei defunctului că ultimul sau drum să ocolească neînţelegerile, lipsa de decenţă şi agresivitatea de care acesta a avut prea mult parte, în ultimii ani de viaţă şi suferinţă. Mulţumim pe această cale tuturor celor care l-au cunoscut, apreciat şi respectat.

Dumnezeu să-l ierte!

Familia Patriciu"

Potrivit wall-street.ro, Dinu Patriciu a fost unul dintre cei mai bogaţi români, în 2007 fiind pe primul loc în TOP 300 Capital, având la aceea dată o avere estimată la trei miliarde de euro. În ultima ediţie a topului Capital, averea sa era estimată la 250 de milioane de euro, fiind pe locul 17

Averea omul de afaceri a crescut considerabil după vânzarea Rompetrol. Omul de afaceri a avut o serie de investiţii în imobiliare şi retail şi unul dintre cele mai răsunătoare eşecuri din acest din urmă domeniu, falimentul Mic.ro.

Dinu Patriciu Global Properties deţine mai multe proprietăţi în Germania şi România, printre cele mai importante active de pe plan local se număra Cubic Center sau Romana Offices. Patriciu a vândut anul trecut cel mai important activ imobiliar de pe plan local, clădirea Lakeview către fondul de investiţii NEPI.

În 2006, Dinu Patriciu a cumpărat ziarul Adevărul. Patriciu era la vremea aceea unul dintre cei mai bogaţi oameni din România şi îşi pusese în cap să construiască un mare trust de presă. Pentru a-şi atinge scopul, aduce o echipă de peste 100 de oameni (jurnalişti, manageri şi oameni de vânzări) de la Ringier (trust elveţian care deţinea titluri importante din presa autohtonă), în frunte cu Răzvan Corneţeanu (numit manager general).

Patriciu face investiţii masive,a relansat ziarul şi, cu ajutorul unei politici agresive de inserturi, atinge tiraje medii lunare de peste 100.000 de exemplare. Inserturile au avut un succes atât de mare, încât „Adevărul” vânduse, după un an de la implementarea acestei strategii, peste 15 milioane de cărţi. Începând din 2010, laolaltă cu majoritatea afacerilor lui Dinu Patriciu, trustul „Adevărul” s-a confruntat cu serioase probleme financiare. În toamna anului 2012, Patriciu a vândut toate publicaţiile pe care le deţinea, inclusiv ziarul „Adevărul”. (sursa: Adevarul)

Dinu Patriciu era în divorţ cu soţia sa, dar la termenul din iunie instanţă din Buftea a respins cererea omului de afaceri. Divorţul cerut de Dinu Patriciu a fost intentat în februarie 2013 la Judecătoria Sectorului 1 şi a avut, până să fie mutat la Buftea, 14 termene. În paralel, la Judecătoria Sectorului 1 se dezbate partajul soţilor Patriciu, în care Dana Patriciu a cerut jumătate din avere.

Omul de afaceri Viorel Cataramă şi-a exprimat regretul pentru dispariţia lui Dinu Patriciu, declarând că acesta a fost cel mai performant om de afaceri din România de după Revoluţie, singurul care a realizat o tranzacţie de peste un miliard de euro.

Cataramă a evocat şi cele mai frumoase momente care îl leagă de acesta. ”L-am cunoscut pe Dinu Patriciu în 1990, împreună am făcut cu Dinu atât politică, cât şi afaceri. În ceea ce priveşte afacerile, el s-a dovedit a fi cel mai performant om din România, este singurul român care în ultimii 25 de ani a făcut o tranzacţie de peste un miliard de euro, de departe cea mai mare performanţă în domeniul economic. În domeniul politic a fost permanent un om cu vederi liberale, un liberal de dreapta, ca şi mine, care a făcut atât lucruri bune, care a făcut şi greşeli, cu toţii am făcut şi lucruri bune şi greşeli. În ultima perioadă s-a retras complet şi s-a preocupat numai de sănătate, din păcate organismul nu a rezistat”, a declarat Cataramă pentru Mediafax.