Sunday, Jan 25th

Last update02:18:42 PM GMT

Prim plan

Salariat MAE, acuzat că a lovit un votant. Ambasada: „Niciun membru al personalului ambasadei nu a fost implicat în vreo altercație”

În luna noiembrie 2014, cu ocazia vizitei la Londra a lui Bogdan Stanoevici, la acea dată ministru al Românilor de Pretutindeni, a fost organizat un protest în fața Institutului Cultural Român, acolo unde acesta se întâlnise cu o parte a reprezentanților comunității de români din Marea Britanie.

Organizatorul mitingului, dr. Tommy Tomescu, președintele Partidului Europenilor, a scris în comunicatul de presă transmis cu ocazia evenimentului respectiv că una dintre revendicări era „suspendarea participării la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale a angajatului MAE care l-a lovit pe votantul Valentin Ciobotaru”. Acesta reclamase că fusese lovit, în timpul primului tur de scrutin, la secția de votare de la ICR.

Cu privire la acest aspect, Ambasada României a trimis un comunicat de presă din care reiese că ancheta autorităților britanice a relevat faptul că personalul ambasadei nu a fost implicat în vreo altercație.

Redăm mai jos conținutul comunicatului pe care l-am primit la redacție.

Citeşte mai mult...

Hammond după vizita în România: Marea Britanie este „parazitată” de imigranții din UE

Proaspăt întors din România, ministrul de Externe al Marii Britanii, Philip Hammond, a declarat că țara sa este larg deschisă abuzurilor din cauza „parazitismului” imigranților din Uniunea Europeană.

El a vorbit în Camera Comunelor despre acest lucru: "Libera circulație pentru muncă este un principiu al Uniunii Europene, libera circulație pentru „parazitism” nu este un principiu al Uniunii Europene. Marea Britanie nu este singura țară afectată de această problemă și nici singura țară care o spune.”

Hammond a adăugat că guvernul este hotărât să reformeze relația cu Uniunea Europeană înainte de a organiza un referendum pentru ieșirea din UE, în 2017.

Citeşte mai mult...

Zeci de mii de britanici trăiesc din ajutoare sociale în alte țări UE

În timp ce David Cameron încearcă să găsească aliați europeni pentru a schimba legislația comunitară cu privire la ajutoare sociale și libera circulație, zeci de mii de britanici care trăiesc în alte țări din UE beneficiază de ajutoare sociale.

Potrivit The Guardian, cel puţin 30.000 de britanici încasează ajutor de şomaj din ţări ale Uniunii Europene, iar sumele sunt mult mai mari decât cele pe care le-ar încasa în Marea Britanie.

Spre exemplu, britanicii care primesc ajutor de şomaj în Germania sunt de patru ori mai mulţi decât germanii care primesc același tip de ajutor social în Marea Britanie, iar raportul cu irlandezii care primesc ajutor de șomaj în Regatul Unit este de 5 la 1.

Citeşte mai mult...

Philip Hammond: România a fost tranzitată de jihadişti britanici

România a fost tranzitată de jihadişti britanici în drum spre Siria, a declarat  ministrului britanic de Externe, Philip Hammond, după discuţiile de la Bucureşti cu omologul său român Bogdan Aurescu.

Șeful diplomaţiei britanice a mai declarat că România va ajuta Marea Britanie să îi identifice pe jihadiştii de origine britanică, potrivit Digi 24.

Ministrul britanic s-a întâlnit cu omologul său român, Bogdan Aurescu, pentru a găsi modalităţi prin care autorităţile de la Bucureşti să trimită la Londra date despre cetăţenii britanici care au trecut prin România spre Orientul Mijlociu în ultimii ani.

Citeşte mai mult...

Întâlnire Iohannis – Hammond: Discuții despre dreptul la libera circulație în UE

Președintele Klaus Iohannis l-a primit miercuri, 14 ianuarie, la Palatul Cotroceni, pe ministrul de Externe al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Philip Hammond, context în care a reiterat necesitatea aplicării depline a principiului liberei circulații a persoanelor, potrivit prevederilor din tratatele UE, scrie Agerpres.

Potrivit Administrației Prezidențiale, în cadrul întâlnirii, cei doi interlocutori și-au exprimat aprecierea față de calitatea cooperării bilaterale în domeniile de securitate și apărare și au încurajat aprofundarea și intensificarea acesteia.

Șeful statului a subliniat "dorința României de a-și canaliza eforturile în scopul valorificării optime a potențialului considerabil al Parteneriatului Strategic româno-britanic atât la nivel politic, cât și economic".

Citeşte mai mult...