Saturday, Nov 01st

Last update03:37:46 PM GMT

Prim plan

Alegem un nou președinte! 14 candidaţi înscriși în cursa pentru pentru cea mai înaltă funcţie în stat

Duminică, 2 noiembrie 2014, vor avea loc alegerile pentru Preşedintele României. Votarea începe la ora 7.00, ora locală, şi se desfăşoară până la ora 21.00, ora locală. În cazul organizării unui al doilea tur de scrutin, acesta va avea loc duminică, 16 noiembrie 2014.

Cetăţenii români care se află în ziua alegerilor în străinătate, inclusiv cei aflaţi ca turişti, pot să îşi exercite dreptul de vot la orice secţie de votare organizată în străinătate.

FOTO Neptun TV


Cetăţenii români cu domiciliul în străinătate care în ziua votării se află în România pot vota la orice secţie de votare din ţară. Ei vor fi înscrişi pe tabele electorale.

Citeşte mai mult...

Operațiunea Trivium. Patru români arestați pentru furturi din magazine

În perioada 20-24 octombrie a avut loc o nouă etapă a Operațiunii Trivium, în cadrul căreia ofițeri de poliție din West Midlands și-au unit forțele cu colegi din centrul și estul Europei, inclusiv din România, pentru a prinde infractori internaționali.

Echipajele internaționale de poliție au oprit cu această ocazie 7151 de autovehicule, dintre care 555 au fost confiscate, iar 1073 de persoane au fost arestate. Alte 3458 au primit amenzi pentru infracțiuni rutiere, avertizări sau au fost citate la instanțele de judecată. Centrul operațiunilor a fost la Birmingham.

Citeşte mai mult...

FADERE cere candidaților să respecte „Pactul cu diaspora”

„Stimate Domnule candidat la funcția de Președinte al României

Federația Asociațiilor de români din Europa (FADERE), vă invită să priviți spre problemele cu care se confruntă românii din diaspora și să ne confirmați că în cazul în care veți ajunge Președinte al României, printre preocupările dumneavoastră va fi aceea de a va luptă ca românii din afara granițelor să ducă o viață mai bună.

 Vă vom prezența zece dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă românii din diaspora:

1. Dorim din partea Președintelui care va fi ales să înceapă imediat o rundă de discuții cu liderii europeni din țările unde sunt comunități mari de români cu scopul de a opri valul de abuzuri pe care aceste țări le fac împotrivă românilor care locuiesc pe teritoriul țărilor lor.

2. Dorim să fim reprezentați în parlament de un număr considerabil de Deputați și Senatori care să fie aleși din rândul românilor din afară țării și numarul lor să fie direct proporțional cu numărul romanilor din diaspora.

Citeşte mai mult...

Lista lui Moș Crăciun, înscrieri până pe 25 noiembrie

Ziarul Românesc și MY Romania School pregătesc lista pentru Moș Crăciun. Părinții din comunitatea românească din Marea Britanie trebuie să își înscrie copiii pe lista moșului, la e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau prin SMS la numărul de telefon 07852194677.

Pentru a fi pe lista lui Moș Crăciun, copiii trebuie să aibă între 0 și 16 ani. Părinții trebuie să trimită numele copilului și vârsta acestuia la emailul menționat mai sus sau prin SMS. Înscrierile se pot face până pe 25 noiembrie, iar cei care sunt pe listă sunt rugați să nu lipsească de la eveniment.

Anul acesta, Moș Crăciun va veni pentru copiii din comunitate pe 6 decembrie, la Newman Catholic College din Brent, Harlesden Road, Willesden, London, NW10 3RN.

Nu mai așteptați, lista trebuie trimisă moșului până la sfârșitul lunii noiembrie!

Peste jumătate din britanici vor să rămână în UE

Campania extremistă și xenofobă a UKIP se pare că a avut un efect de bumerang în ceea ce privește apartenența țării la Uniunea Europeană. Potrivit unui sondaj Ipsos Mori, 56% dintre britanici ar vota pentru ca țara lor să nu părăsească UE în cazul unui referendum.

Rezultatul este mai mult decât surprinzător, fiindcă partidul care a cunoscut o ascensiune fulminantă pe scena politică din Insulă, UKIP, pledează pentru ieșirea din Marea Britanie. În mod paradoxal, în timp ce britanicii votează partidul care promite să-i scoată din UE, spun că la referendum ar alege să nu părăsească structura europeană.

Opinia publică rămâne însă divizată cu privire la chestiuni specifice ce țin de relația Londrei cu Bruxellesul. 34% și-ar dori ca Marea Britanie să fie parte a unei comunități economice fără legături politice, în timp ce doar 29% ar prefera ca situația din prezent să nu se schimbe. 14% ar vrea o integrare politică și economică mai puternică, în timp ce 17% vor părăsirea UE.