Friday, May 29th

Last update12:57:56 PM GMT

Prim plan

Se împart taberele pentru „Brexit”. Șeful unei mari companii britanice: Ieșirea din UE este benefică

Directorul JCB, una dintre companiile cele mai mari din UK, a declarat pentru The Guardian că Marea Britanie ar trebui să voteze în favoarea părăsirii Uniunii Europene, dacă David Cameron eșuează să negocieze reducerea birocrației care împovărează întreprinderile britanice.

Citeşte mai mult...

Conservatorii dau sfaturi cu privire la imigrație: „Plecați dracului în Romania”

Un consilier conservator din Dover a izbucnit pe Twitter împotriva vânzătorilor români ai revistei Big Issue. Bob Frost a postat un tweet în care a descris o întâlnire cu un român care vindea revista Big Issue, cunoscută drept o modalitate a persoanelor sărace sau fără adăpost de a câștiga bani de-o pâine.

Citeşte mai mult...

Cetățenii din Tuvalu, Uganda, Tanzania și Vanuatu pot decide ca Mare Britanie să iasă din UE. Cum s-a ajuns aici?

Peste două zile, pe 28 mai, premierul Cameron va prezenta Parlamentului Britanic proiectul de lege cu privire la referendumul pentru ieșirea din Uniunea Europeană, Brexit. În mod deloc surprinzător, puterea proaspăt aleasă de majoritatea britanicilor nu va permite cetățenilor europeni rezidenți în această țară să voteze. Având în vedere că există circa 1,5 milioane de europeni care trăiesc și muncesc aici, aceștia ar fi putut înclina serios balanța pentru tabăra „unionistă”.

Citeşte mai mult...

Cetățenii europeni nu au drept de vot la referendumul pentru ieșirea Marii Britanii din UE. Decizia aparține britanicilor, irlandezilor și celor din fostele colonii

Cetățenii din țările UE care trăiesc în Marea Britanie nu vor primi drept de vot la referendumul cu privire la ieșirea țării din uniune, a anunțat executivul britanic.

Citeşte mai mult...

Votul pentru ieșirea din UE. Vor avea europenii drept de vot la referendum?

Parlamentarii eurosceptici se tem că David Cameron ar putea să nu-și respecte promisiunea de a oferi britanicilor ultimul cuvânt privind apartenența la UE, scrie The Telegraph.

Citeşte mai mult...