Wednesday, Jul 23rd

Last update11:16:04 AM GMT

Prim plan

Emisiunea „Immigration Street”, în pericol. O parte a locuitorilor din zonă cer oprirea filmărilor

Locuitorii zonei din Southampton unde echipa Love Productions a început, de opt săptămâni, filmările la emisiunea „Immigration Street” pentru Channel 4 solicită încetarea activității, potrivit BBC. Se pare că emisiunea, care se dorește continuarea celebrei „Benefits Street”, a dus la scindarea comunității de pe Derby Road, acolo unde au loc filmările.

La o întâlnire a asociației rezidenților, la care au participat peste 100 de persoane, au avut loc discuții aprinse între locuitori și producătorul Love Productions care a declarat că intenția sa nu este de a diviza oamenii din zonă. Cea mai mare îngrijorare a localnicilor este că spectacolul va avea în vedere lucrurile negative ale imigrației și va duce la stigmatizarea zonei.

Nazrul Chaudhery, președinte al asociației rezidenților, a declarat că oamenii sunt preocupați să nu ajungă să fie etichetați.

El a declarat, potrivit BBC: "Nu contează cine va apărea acolo, vei fi etichetat ca imigrant sau ceva de acest fel."

Kieran Smith, director de creație la Love Productions, a declarat: „Niciodată nu vom veni să filmăm un serial în scopul de a provoca diviziune sau, în cazul în care există armonie, să cauză dezordine. Suntem aici pentru a filma pentru șase-șapte luni viețile locuitorilor din Derby Road.”

"Suntem pe Derby Road, pentru că este o stradă incredibil de diversă, cu o istorie a imigrației. La fel ca și în cazul Benefits Street, motivul pentru care am fost acolo a fost acela că au existat o mulțime de solicitanți de beneficii acolo. Dar apoi, programul a avut alte teme".

Emisiunea Benefits Street a fost un mare succes al Channel 4, însă a fost deopotrivă criticată pentru portretizarea oamenilor care trăiesc în sărăcie.

Mai mult de 30 de persoane au fost deja intervievate de echipa Love Productions pentru spectacolul de televiziune ce urmează a fi difuzat anul viitor.

Guvernul vrea noi reguli pentru imigranții UE care cer beneficii în Marea Britanie

Ministerul de Interne din Marea Britanie  va publica un raport în care arată că regulile pentru imigranții din Uniunea Europeană care cer ajutoare de la stat trebuie reformate.

Potrivit The Guardian, raportul, care a provocat dispute în coaliția de guvernare, era de așteptat în condițiile în care Uniunea Europeană este acum mult mai mare decât atunci când au fost create regulile respective.

Raportul a fost criticat, săptămâna trecută, de ministrul Afacerilor, liberal-democratul Vince Cable, ca fiind un „material de propagandă”. Mai mult, se speculase că raportul nu va mai fi publicat, după ce Comisia Europeană constatase că lamentările guvernului britanic în ceea ce privește „turismul social” nu aveau suport în realitate.

Citeşte mai mult...

Doar 61 de români din Irlanda de Nord iau ajutor de șomaj, de la începutul anului

Departamentul de Dezvoltare Socială (DSD) a transmis că, în luna ianuarie, pe întreg teritoriul Irlandei de Nord, a existat un total de doar 14 cereri de ajutor de șomaj venite de la cetățeni români și doar opt dintre ele au fost aprobate.

Majoritatea aplicațiilor din luna ianuarie, șase, au fost în East Belfast, toate primind accept,se arată în Londonderry Sentinel.

În luna februarie, au existat un total de 47 de cereri făcute de cetățeni români, dintre care 39 au primit acceptul.

Majoritatea aplicațiilor din februarie au fost în West Belfast, 35 , dintre care 30 au fost acceptate.

Numărul total de cereri, 61,  echivalează cu 0,003 la sută din totalul populației din Irlanda de Nord.

De asemenea, un singur român a solicitat ajutor de șomaj în Londonderry, în primele două luni de la introducerea noului "test de reședință obișnuită", în ianuarie. Însă solicitantul nu a avut succes.

Portrivit DSD, pot solicita ajutor de șomaj doar persoanele care pot dovedi că sunt în aici în mod legal și au suficiente legături cu Marea Britanie pentru a demonstra că aceasta le este „reședința obișnuită”.

Medicii şi asistenţii medicali români, căutaţi în Marea Britanie

Potrivit portalului european pentru locuri de muncă EURES, care găzduieşte 260 de anunţuri de angajare, cele mai multe oferte vin din Germania, Marea Britanie, Franţa şi Norvegia. Medicii şi asistenţii medicali români sunt cei mai căutaţi de către angajatorii din afara ţării.

Potrivit portalului european pentru locuri de muncă EURES, care găzduieşte 260 de anunţuri de angajare, cele mai multe oferte vin din Germania, Marea Britanie, Franţa şi Norvegia.

Marea Britanie lasă România fără medici. 14.000 au plecat din România, din 2007 și până în prezent

 

Pentru cele 50 de locuri de muncă pentru asistenţi medicali în Germania, angajatorii oferă 12 euro pe oră şi solicită cunoştinţe de limbă germană la nivel de bază.

20 de posturi de asistent medical sunt disponibile şi în Marea Britanie, iar alte 14 în Irlanda. Oferta mai cuprinde 10 locuri pentru medicii stomatologi în Franţa şi 10 pentru psihiatri în Irlanda. 

Ambasada României la Londra are amenzi neplătite în valoare de 1,3 milioane de lire sterline

Reprezentanța diplomatică a României la Londra are de plătit 1,3 milioane de lire sterline, reprezentând amenzi către bugetul primăriei, primite din cauza neachitării taxei de aglomerație (congestion charge).

Potrivit Daily Mail, Ambasada României se află pe locul 16 în clasamanetul datornicilor, cu 1.341.630 de lire sterline, reprezentând 11.522 de amenzi neachitate.

În zona centrală a Londrei, accesul autovehiculelor în zilele lucrătoare, între orele 07.00 şi 18.00, este condiționat de "taxa de aglomeraţie" (congestion charge) care se plăteşte electronic. Suma pentru o mașină este de 11,5 lire sterline pe zi, dar se pot face şi abonamente pe săptămână, pe lună sau pe an. Taxa a intrat în vigoare în urmă cu 11 ani.

Se pare însă că ambasadele străine din Londra nu se conformează acestei reguli, motiv pentru care la bugetul municipalității s-au acumulat datorii totale de peste 75 de milioane de lire sterline.

Pe primul loc în top se află Ambasada Statelor Unite ale Americii, cu 8.172.245 de lire sterline, urmată de cea a Japoniei cu o datorie de 5.623.040 pentru peste 48.000 de amenzi neplătite.Locul trei este ocupat de Federația Rusă, cu o datorie către primăria Londrei de 5.123.450 de lire sterline.

Potrivit subsecretarului de stat pentru afaceri externe, Mark Simmonds, cel care a făcut publice aceste date, o treime dintre ambasadele din Londra nu au plătit niciodată taxa. Regia de transport public din capital britanică (TFL), a anunțat că poate merge până la Curtea Internaţională de Justiţie pentru ca reprezentanţele diplomatice să-şi plătească datoriile.