Friday, Apr 25th

Last update03:24:22 PM GMT

Prim plan

UKIP continuă cu fabulațiile electorale: „Imigrația din UE înseamnă o casă nouă la fiecare șapte minute”

Imigrația înseamnă o casă nouă la fiecare șapte minute, se arată într-un nou clip electoral al partidului extremist UKIP care scoate în evidență criza de locuințe din Marea Britanie și a cărei cauză ar fi, în concepția liderilor acestei formațiuni, imigrația din Uniunea Europeană.

Sute de mii de locuri de muncă din Marea Britanie sunt promovate pe piața muncii din UE, iar imigranții vor duce la scăderea salariilor din Regatul Unit, se mai arată în emisiunea electorală ce a început să fie difuzată din această săptămână, potrivit The Telegraph.

Citeşte mai mult...

Campania rasistă a UKIP, contracarată cu umor pe Internet: „Ghiciți ai cui copii vor fi mâncați de imigranții din UE!”

Campania electorală a UKIP a început prin distribuirea de fluturași în care britanicilor li se inoculează ideea că milioane de cetățeni ai Uniunii Europene vor da năvală să lucreze în Regatul Unit, în cazul în care extremiștii nu vor veni la putere pentru a scoate țara din UE și a rezolva problema muncitorilor imigranți.

Liderul UKIP, Nigel Farage, susţine că se va produce "un cutremur" în politica britanică, dacă formaţiunea sa vă triumfa la alegerile europarlamentare din luna mai. El a precizat că politicile sale pe temele imigraţiei şi Uniunii Europene sunt "directe" şi "simple", potrivit BBC. Astfel, Farage cere ieşirea din Uniunea Europeană, dar şi înăsprirea regulilor privind imigraţia, iar puterea de decizie pe acest subiect, spune el, va fi transferată de la Bruxelles la Londra.

Citeşte mai mult...

Doar patru secții de votare pentru românii din Marea Britanie. Românii din Țara Galilor nu au unde să voteze

Ministerul Afacerilor Externe a dat publicității lista secțiilor de votare pentru alegerile europarlamentare din 25 mai. Românii din Marea Britanie nu vor avea la dispoziție decât patru secții de votare, dintre care trei vor fi în Londra (două vor fi amenajate în aceeași locație), iar una va fi în capitala Scoției, Edinburgh.

Astfel secția Londra 1 va fi la Consulatul României din Londra, M.E.I.C. House, 344, Kensington High Street, W14 8NS. Secțiile Londra 2 și Londra 3 vor fi amplasate la Institutul Cultural Român din 1 Belgrave Square, SW1 X8PH. Cea de a patra secție de votare va fi la Edinburgh, la Biroul Consular, 7/9 North St. David Street, EH2 1AW.

Citeşte mai mult...

Turiști agresați și prădați de romi, în ziua de Paște, la Paris

Paris, duminica Paștelui, catedrala Notre-Dame. Cu sunetul clopotelor medievale în urechi, un turist merge liniștit să scoată bani de la un bancomat. În câteva secunde, eînconjurat de un grup de cinci romi, patru femei și un bărbat, care nici măcar nu încearcă să ascundă că vor să îi fure banii. Pun mâna pe el, îl înconjoară și așteaptă nerăbdători ca automatul să îi dea (sau,m mai degrabă, să le dea) prețioasele bancnote.

Astfel de sceneau devenit obișnuite în capitala franceză, relatează site-ulromaniidinstrainatate.com, iar afluxul suplimentar de turiști din zilele de sărbătoare a făcut ca „recolta“ adunată de romii din România și Bulgaria să fie una foarte bogată.

Citeşte mai mult...

Regina Marii Britanii, citată într-un proces deschis la Tribunalul București

O româncă supărată că a pierdut un proces în Marea Britanie a dat în judecată, la Tribunalul Bucureşti, zeci de lideri ai lumii şi instituţii private şi de stat. FBI, ministere din Londra, prinţi, ducese, şefi de stat şi de guverne vor primi în cutia poştală citaţii la un proces greu de imaginat, scrie Adevărul. Cele mai celebre nume din politica mondială s-ar putea înghesui în boxa pârâţilor de la Tribunalul Bucureşti, după ce o româncă a deschis un proces pentru despăgubiri în litigii de muncă. Dosarul a fost înregistrat pe 10 martie, iar lista celor reclamaţi cuprinde nu mai puţin de 104 personalităţi, instituţii de stat şi private din SUA şi Marea Britanie.

Astfel, preşedintele SUA, Barack Obama, soţia acestuia, Michelle, John Kerry, au fost chemaţi în judecată alături de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, Prinţul Charles şi ducesa Camilla, prinţii Harry şi fratele său William. Nu a scăpat de proces nici cancelarul german Angela Merkel, dar nici politicienii români Ion Iliescu, Victor Ponta, Crin Antonescu sau Valeriu Zgonea.

Reclamanta este bucureşteanca Mihaela Popa, care a chemat în judecată şi compania la care a lucrat pe post de contabil, PricewaterhouseCoopers. Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au înregistrat reclamaţia ca pe oricare alta, însă nu au fixat un termen de judecată.

Preşedinta Tribunalului, judecătoarea Laura Andrei, care este şi purtătoarea de cuvânt a instituţiei, s-a arătat deranjată când a fost întrebată dacă va trimite citaţii către personalităţile lumii chemate în judecată.

Dosarul este în procedura de regularizare. În rest, nu pot da consultaţii avocaţiale“, a declarat, pe un ton iritat, Laura Andrei. Conform unui al magistrat, procedura este ca la oricare alt proces. „Judecătorul va intra în procedura de regularizare, cerând părţii să îşi precizeze acţiunea dacă nu este clară şi să comunice adresa exactă a celor chemaţi în judecată. Adică Obama poate fi chemat în judecată.

Dacă se indică adresa lui, judecătorul îl citează acolo, dar în acţiune trebuie precizat şi de ce este chemat Obama în judecată. Iar dacă este nefondat, judecătorul va respinge cererea. Dar asta este pe fond“, a detaliat judecătorul.

Mihaela Popa s-a făcut remarcată şi în Marea Britanie. În urmă cu aproape cinci ani, presa relata despre un proces intentat de româncă firmei PricewaterhouseCoopers. Ea acuza o discriminare rasială şi hărţuire sexuală, Popa fiind angajată la celebra companie pe post de contabilă şi plătită cu 41.000 de lire anual.

Mihaela Popa a afirmat în reclamaţie că un coleg i-a spus că „est-europencele sunt curve“ şi că la locul de muncă i se spunea „Mihaela porno“. Ea a cerut 40 de milioane de lire sterline cu titlu de despăgubiri. Instanţa i-a acordat însă doar 750 de lire.