Ziarul Romanesc

Unul dintre negociatorii europeni cu guvernul de la Londra, Michel Barnier, avertizează Marea Britanie că nu va putea avea drepturi egale cu statele UE după Brexit, potrivit Mediafax.

„A fi membru UE comportă drepturi şi avantaje. Ţările terţe nu vor putea avea niciodată aceleaşi drepturi şi avantaje", a atras atenţia Michel Barnier, citat de ziarul La Repubblica.

Întrebat dacă Marea Britanie va putea obţine un "Brexit flexibil" - cu menţinerea accesului la piaţa comunitară - Barnier a amintit că orice ţară care doreşte acest lucru va trebui să respecte cele patru libertăţi fundamentale - circulaţia persoanelor, a mărfurilor, a serviciilor şi a capitalului.

Practic, Barnier a exclus posibilitatea ca Londra să menţină accesul la piaţa UE doar prin contribuţii la buget, însă prin limitarea dreptului de circulaţie a cetăţenilor.

 

Michel Barnier, principalul negociator UE pe tema Brexit, a recomandat Marii Britanii să accelereze procedura de părăsire a Uniunii Europene: "Timpul este scurt. Dacă Marea Britanie va înştiinţa Consiliul European până la sfârşitul lunii martie 2017, negocierile vor putea începe în câteva săptămâni, iar până în octombrie 2018 probabil se va ajunge la un acord".

Este incredibil până unde s-a ajuns. Femeia care s-a opus Brexitului primește amenințări cu moartea. „Nu mai pot să ies din casă!”

Guvernul britanic pregătește permise de muncă pentru români. „Veți avea nevoie de documente speciale după Brexit”

Londonezii îi taxează pe conservatori din cauza Brexit. Lovitură usturătoare pentru Theresa May

Gina Miller, femeia de afaceri care a acționat în judecată Guvernul May pentru Brexit, spune că a ajuns să se teamă să mai iasă din casă.

Potrivit The Independent, care citează un eseu publicat de Miller în revista Vogue, aceasta a primit inclusiv amenințări cu moartea. Femeia mai spune că vina o poartă mass-media și politicienii care au incitat populația la abuzuri, după ce Înalta Curte din Londra a decis ca ieșirea din UE să fie dezbătută și votată în Parlamentul Marii Britanii.

Gina Miller: „Nu mai pot merge cu mijloacele de transport public, din cauza amenințărilor pe care le primesc după provocarea mea legală în legătură cu Brexit”.

Miller a fost reclamantul principal împotriva guvernului May. Rezultatul: remarci rasiste și misogine la adresa ei.

„Cred că ne aflăm pe un drum periculos, atunci când atacăm juecătorii, integritatea și independența acestora”, a scris femeia de afaceri în Vogue.

Miller a spus că, deși a fost avertizat în legătură cu amenințările, ea nu are de gând să dea înapoi.

Am detestat mereu agresorii și nu mi-a fost niciodată frică să iau atitudine prin cuvintele și faptele mele - indiferent de reacții”, a scris ea.

 

Miller susține că nu a încearcă să oprească Brexit-ul, însă vrea să păstreze "suveranitatea parlamentară, a democrației și a statului de drept".

Londonezii îi taxează pe conservatori din cauza Brexit. Lovitură usturătoare pentru Theresa May

Guvernul britanic, un nou proces legat de Brexit. „Nu ni s-a spus totul!”

Scoția și Țara Galilor, admise în procesul contra Guvernului May. Ministru scoțian: „Nu puteți să ne ignorați”

Reacții după hotărârea Înaltei Curți cu privire la Brexit: „Trădare! Se încearcă blocarea Brexit-ului. ”

BREAKING NEWS! Guvernul a pierdut bătălia pentru BREXIT!

Ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, a luat atitudine pe Facebook cu privire la emisiunea The Grand Tour prezentată de fosta vedetă BBC, Jeremy Clarkson. Mihalache spune că va trimite un protest postului de televiziune, în realitate emisiunea lui Clarkson este difuzată pe Internet, de Amazon Prime.

 

„Un nou caz al unui individ care recurge la stereotipuri fascistoide, din dorinta de a obtine audienta. Se pare că Jeremy Clarkson nu a învățat nimic din anul pe care l-a petrecut pe tușă și revine în forță cu același comportament. Pentru unii experiența nu echivalează cu acumularea de înțelepciune. Dar, dacă putem să înțelegem frustrările personale ale unora, nu mai putem înțelege când astfel de comportamente sunt tolerate de redactori și de public. Este regretabil că astfel de derapaje continuă să apară în spațiul mediatic din Marea Britanie, cu atât mai mult cu cât relația reală dintre cele două state este de bună cooperare, inclusiv pentru prevenirea și combaterea sclaviei moderne. Ambasada României la Londra va trimite o scrisoare de protest postului de televiziune”, a scris ambasadorul României la Londra.

Vicepreședintele Consiliului Românilor de Pretutindeni despre Jeremy Clarkson: „Un rasist retardat închistat în fosta gândire colonialistă britanică”

Vedeta Jeremy Clarkson a pus un român să conducă o ricșă făcută dintr-o fosă septică . „Le dau un loc de muncă”

Realizatorul Top Gear despre România: “Sunt localităţi pe care şi Iisus le-ar numi înapoiate!”

Marea Britanie s-a confruntat cu cel mai mare număr de imigranți din istorie, în perioada iunie 2015-iunie 2016, arată ultimul raport al Biroului Național de Statistică (ONS).

Numărul celor care au sosit în Regatul Unit până la referendumul pentru ieșirea din UE s-a ridicat la 650.000, 284.000 fiind cetățeni europeni.

De asemenea, migrația netă, ce reprezintă diferența dintre cei veniți și cei plecați a scăzut cu doar 1.000 de persoane, de la  336.000 în anul precedent, la 335.000.

Din cei 284.000 de europeni, 189.000 au venit pentru a-și căuta un loc de muncă, potrivit ONS.

„Imigrația cetățenilor români și bulgari își continuă trendul ascendend din ultimi ani, iar în 2015, România a reprezentat cea mai comună țară de reședință anterioară sosirii în UK, a declarat Nicola White, șef al departamentului Imigrație Internațională din cadrul ONS.

Ea a mai spus că este prea devreme să se pronunțe în ce fel a afectat imigrația rezultatul referendumului pentru Brexit.

Astfel, potrivit ONS, numărul cetățenilor români sosiți în Marea Britanie în perioada iunie 2015-iunie 2016 a reprezentat 10% din totalul imigranților din Uniunea Europeană.

 

De asemenea, s-a înregistrat o creștere a numărului de cetățeni în căutare de muncă  care au sosit din țări precum Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Italia, Luxemburg, Țările de Jos, Portugalia, Irlanda, Spania și Suedia.

Boris Johnson: ”Imigranţii ilegali să rămână şi după Brexit”. Vezi însă în ce condiții

Un Lord englez le spune britanicilor de ce au nevoie de imigranți: „Voi sunteți extrem de proști”

Actorul Michael Douglas, la CNN: «Am auzit doar limba română pe şantierele din Londra!»

Vești bune din surse anonime: „Cetățenii europeni din UK nu vor fi deportați după Brexit”

Ministerul de Interne britanic se pregătește să îi înregistreze și le elibereze documente speciale celor peste trei milioane de cetățeni europeni, printre care peste 150.000 de români care trăiesc în Regatul Unit.

Potrivit Partidului Liberal Democrat, o astfel de acțiune ar necesita angajarea a 3.000 de funcționari și peste 100 de milioane de lire.

 

Ministrul de Interne, Amber Rudd, a declarat în fața parlamentului că situația va fi abordată în etape. „Încă nu este nevoie de astfel de documente, nu am stabilit nimic încă”, a declarat Rudd. Ea a continuat: „Vom face acest lucru (introducerea permiselor de muncă – n.red.) în etape, pentru a ne asigura că vom folsi toate avantajele tehnologiei de care dispunem pentru a ne asigura că imigrația este sub control”.

Tom Brake, purttorul de cuvânt al liberal democraților britanici susține că o asemenea activitate ar crește volumul de muncă al Ministerului de Interne cu 10%, ceea ce ar însemna cel puțin 100 de milioane de lire sterline pe an și suplimentarea personalului cu 3.000 de funcționari.

 

O analiză a Observatorului pentur Imigrație de la Universitatea Oxford arată că pentru a elibera permise de ședere tuturor europenilor care au venit în Marea Britanie până în 2016, va fi nevoie de echivalentul a 140 de ani de muncă la capacitatea recentă de prelucrare a datelor.

Vești bune din surse anonime: „Cetățenii europeni din UK nu vor fi deportați după Brexit”

Britanicii nu vor să mai lucrăm în UK. „Trebuie angajați britanici, nu români și polonezi”

Ministrul de Interne britanic recunoaște: „Este posibil să fie nevoie de vize pentru UE”

O nouă lovitură! Românii ar putea avea nevoie de permise de muncă pentru a lucra în Marea Britanie

Fosta vedetă BBC - Top Gear, Jeremy Clarkson, este din nou în centrul atenției într-un scandal de discriminare a românilor.

Clarkson a fost scos din grilă de BBC după ce l-a bătut pe unul dintre producători, iar acum The Grand Tour, alături de foști colegi de la Top Gear prezintă o nouă emisiune, online, pe Amazon Prime.

The Grand Tour este filmată de fiecare dată într-o țară diferită, ultimul episod fiind în Marea Britanie.

În timpul acestei emisiuni, Clarkson a criticat autoturismul care se conduce singur, cu ajutorul Google. El a adus în studiou o mașină ciudată, despre care a spus că e construită de el, din jumătate de fosă septică și un fotoliu.

Însă, atunci când a fost ridicată capota, înăuntru se afla un om care dădea la pedale în funcție de cum îi transmitea realizatorul prin telefon.

„Nu e doar un om, e un român. Le dau de muncă celor noi veniți la noi în țară. Google folosește electronice ca să le ia locurile de muncă oamenilor. Asta le dă un loc de muncă, le dă demnitate. E genial.", a spus Clarkson.

Apoi, el a incercat să-i transmită „șoferului” să dea cu spatele în limba română: „Cum se spune înapoi în română? Inaupi, cred. O să rămân la engleză", a spus Clarkson din fotoliul mașinii, de und îi ordona românului să pedaleze. „Inginerie britanică, doamnelor și domnilor, cu piese din România", a mai comentat Clarkson.

 

Clarkson a fost implicat în mai multe scandaluri asemănătoare. Primul episod din The Grand Tour a fost cel mai urmărit program din istorie pe Amazon Prime.

Clarkson scria în Sunday Times că România că este o ţară frumoasă, dar foarte înapoiată. “Sunt localităţi pe care şi Iisus le-ar numi înapoiate! Românilor le va fi greu să se integreze. Pentru ei nu ar fi o mutare de mii de kilometri, ci de mii de ani!”, a scris Jeremy Clarkson, în Sunday Times.

De asemenea, într-una dintre edițiile Top Gear, el a afirmat despre Dacia Sandero, fabricată în România că este o mașină de „90 de vaci putere”.

Mașina luată în râs de Jeremy Clarkson se vinde bine în Marea Britanie

Realizatorul Top Gear despre România: “Sunt localităţi pe care şi Iisus le-ar numi înapoiate!”

România, umilită: Sandero e o maşină cu 90 de vaci-putere

Fostul conservator Zac Goldsmith, cel care a pierdut primăria Londrei în favoarea laburistului Sadiq Khan, a suferit o nouă înfrângere umilitoare în Richmond-Park, sudul Londrei, acolo unde a candidat independent pentru un post vacant de parlamentar.

Goldsmith a fost înfrânt de candidatul liberal-democrat,  Sarah Olney, o necunoscută în politica britanică, iar specialiștii pun acest fapt pe seama Brexit.

Olney a fost votată de 20.510 de persoane, în timp ce Goldsmith a luat 18.638 de voturi, iar în acest fel Theresa May a pierdut un susținător în Parlamentul Britanic, scrie Evening Standard. Doar 14 locuri de parlamentari îi despart pe conservatori de a pierde majoritatea politică, se mai arată în publicația citată.

Guy Verhofstadt, negociatorul Brexit desemnat de UE l-a felicitat imediat pe noul opozant al Theresey May din parlament: „Europa veghează, suntem mândri!”

Sarah Olney a declarat, după aflarea rezultatului că este vorba despre decizia londonezilor de a respinge „viziunea UKIP pentru Marea Britanie”, confirmată recent în discursul premierului May.

Am văzut viziunea UKIP pentru Marea Britanie, de creștere a intoleranței, de a privi înapoi și de divizare, așa cum am văzut că s-a întâmplat și în Statele Unite sau în Europa. Dar astăzi am spus NU. Vom apăra Marea Britanie pe care o iubim”, a spus Olney în discursul său.

Ea a adăugat: „Mesajul nostru e clar. Nu  vrem Brexit, nu vrem țara scoas din piața unică și nu vom lăsa intoleranța, diviziunea și frica să câștige”.

 

Goldsmith renunțase la postul său de parlamentar conservatot în octombrie, după ce Partidul Conservator a luat dezicia înființării unei a treia piste pe Aeroportul Heathrow, lucru cu care el nu era de acord. Acesta a fost și motivul pentru care a candidat independent, pierzând peste 13 procente față de anul 2015 când a candidat alături de conservatori.

Guvernul britanic, un nou proces legat de Brexit. „Nu ni s-a spus totul!”

Brexit, negociatorul european: ”Procesul de separare, finalizat înaintea viitoarelor alegeri europene”

Un Lord englez le spune britanicilor de ce au nevoie de imigranți: „Voi sunteți extrem de proști”

Scoția și Țara Galilor, admise în procesul contra Guvernului May. Ministru scoțian: „Nu puteți să ne ignorați”

Mai multe articole...

Joomla SEF URLs by Artio