Ziarul Romanesc

Economia Marii Britanii este pe punctul de a se contracta cu 0,4% în trimestrul trei, potrivit unor prime estimări, după votul pentru ieșirea țării din Marea Britanie.

Potrivit Markit, economia se află la cel la mai slab nivel din ultimii șapte ani, când țara era în recesiune.

Lira sterlină, care deja se tranzacționa la cel mai scăzut nivel din ultimii 31 de ani față de dolar, a mai pierdut un cent, în urma publicării rezultatelor din indexul PMI.

„Luna iulie a adus o deteriorare dramatică a economiei, iar activitatea companiilor a înregistrat cea mai abruptă scădere de la vârful crizei financiare din 2009”, a declarat Chris Williamson, economistul șef al Markit.

El a adăugat că anularea de noi comenzi din partea industriei și amânarea unor investiții se datorează într-un fel sau altul votului britanicilor pentru ieșirea din UE.

Potrivit indexului, activitatea din sectoarele de producție și servicii a scăzut.

Economistul a precizat privind contracția economiei cu 0.4% ar putea fi modificată în funcție de activitatea companiilor în luna august.

 

„Viziunea noastră este că incertitudinile post-Brexit ar putea vedea Marea Britanie cochetând puternic cu recesiunea”, a spus Chris Hare, economist la Investec.

Marea Britanie vrea să reducă impozitul pe profit. Osborne: „Economia britanică se îndreaptă spre recesiune”

Lira sterlină, în scădere dramatică

Wall Street Journal: „Amenințarea fantomei” imigrației din Marea Britanie

Exod de imigranți italieni către Londra. Fluxul de italieni l-a depășit pe cel al românilor

Compania aeriană a anunțat că va reduce numărul de zboruri de pe aeroporturile din Londra, ca efect al votului de la referendumul din 23 iunie, în urma căruia cetăţenii Marii Britanii au votat pentru prăsirea Uniunii Europene. 

Ryanair a militat pentru rămânerea Marii Britanii în UE și a anunţat că este prea devreme pentru a anticipa rezultatul economic şi politic de după referendum, dar are planuri de urgenţă pentru oricare dintre variante. 

„Între timp, vom pivota creşterea noastră în afara aeroporturilor din Marea Britanie şi ne vom concentra pe creşterea aeroporturilor din UE, în următorii doi ani. Iarna aceasta vom tăia din capacitatea şi frecvenţa zborurilor a multor rute operate de pe aeroportul Stansted - deşi nicio rută nu va fi închisă - acolo unde suntem cu mult înaintea ţintei anuale de creştere a traficului", se arată în anunţul făcut de Ryanair la Bursa de la Londra.

Ryanair zboară de două ori pe zi de la Bucureşti la Londra Stansted, scrie Economica.net.

În anunţ se mai arată că, dacă Marea Britanie nu va fi capabilă să păstreze accesul la piaţa unică şi spaţiu aerian comun, acest lucru ar avea implicaţii pentru trei rute interne. 

O simulare în sistemele de rezervare ale Ryanair, Wizz Air şi Tarom, pentru perioada 3-10 septembrie, arată că un bilet dus-întors la Ryanair costă 184 de euro, 200 de euro la Wizz Air şi 476 de euro la Tarom, potrivit Economica.net.

 

În primul trimestru al anului financiar, încheiat la 30 iunie 2016, Rynair a transportat 31,2 de milioane de pasageri, în creştere cu 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi a raportat venituri de 1,687 miliarde de euro. Profitul după taxe a crescut cu 4%, faţă de primul trimestru din 2015, la 256 milioane de euro.

Ryanair coboară prețurile cu ocazia referendumului

Românul care conduce Canary Wharf, împotriva Brexit: „Centrul financiar londonez s-a dezvoltat datorită UE”

Compania Ryanair, decizie dură în cazul unui Brexit. Vom investi în alte țări!

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a fost audiat de Comisia pentru afaceri interne din Camera Comunelor.

Audierea a avut loc pe 20 iulie, în contextul investigaţiei demarate de această Comisie pe tema implicaţiilor ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană.

Ambasadorul României a reiterat faptul că, în contextul ieşirii Regatului Unit din UE, statutul românilor aflaţi în această ţară va reprezenta o temă prioritară pentru partea română, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei României.

Dan Mihalache a semnalat că cetăţenii români care locuiesc şi lucrează în Marea Britanie sunt îngrijoraţi de dezbaterea britanică privind menţinerea, pe termen mediu şi lung, a drepturilor actuale ale cetăţenilor europeni, subliniind că aceştia au nevoie nu doar de mesaje de reasigurare, ci de certitudini. A exprimat, totodată, opoziţia faţă de ideea aplicării unui tratament discriminatoriu cetăţenilor români, în funcţie de data la care aceştia au sosit în Marea Britanie. În acelaşi timp, ambasadorul a precizat că, deşi România regretă decizia din 23 iunie a poporului britanic, relaţia româno-britanică va rămâne solidă şi actualul nivel al cooperării politice, economice şi militare va fi menţinut, se mai arată în comunicatul ambasadei.

Audio - Ambasadorul Mihalache, limbaj de cartier: „Du-te dracu, de unde știi tu că-s umiliți (românii din Marea Britanie – n.red.)?

Ambasadorul Mihalache despre incendierea magazinului românesc din Norwich: „O întâmplare nefericită”

Europarlamentarii PSD: Iohannis să prezinte un plan pentru românii din Marea Britanie

 

Aproape jumătate din alegătorii din opt țări ale Uniunii Europene și-ar dori organizarea de referendumuri privind apartenența la structura europeană, după modelul Marii Britanii.

Potrivit unui sondaj Ipsos-MORI citat de Newsweek, 45% din respondenții chestionați în Belgia, Franța, Germania, Ungaria, Italia, Polonia, Spania și Suedia au declarat că ar dori să voteze la un referendum precum cel din Regatul Unit, o treime din cei intervievați menționând că ar dori ieșirea din Uniunea Europeană.

Cele mai mari niveluri de scepticism sunt în Italia și Franța unde ar vota pentru ieșire între 41% și 48% dintre alegători. În timp ce în Polonia și Spania procentele variază între 22% și 26% în ceea ce privește ieșirea din UE.

"Italienii, în special, speră să aibă propriul lor referendum cu privire la aderarea statului la UE, ceea ce ar însemna că votul din Marea Britanie nu ar fi ultima problemă a UE", a declarat Bobby Duffy, șeful cercetării sociale efectuată de Ipsos-MORI.

51% din cei intervievați au spus Brexit-ul ar afecta economia UE, in timp ce doar 36% au spus ca ar face rău Marii Britanii.

 

Sondajul a fost realizat între înaintea referendumului din Marea Britanie, între 25 martie și 8 aprilie a.c., pe un eșantion de 6000 de persoane.

Oficial guvernamental britanic: „Nu se va invoca Articolul 50 pentru ieșirea din UE”

Cât de diplomat este Boris Johnson? Aflaţi dintr-o hartă interactivă!

Marea Britanie se pregătește să renunțe la piața UE. Scopul pentru care a fost creat Ministerul Comerțului Exterior

 

Printre noile experiențe sexuale există una care se răspândește tot mai mult și anume menajera care îți face curat în casă, complet dezbrăcată.

Costul unei asemenea ședințe, scrie The Sun, este în jur de 250 de lire pe oră pe oră însă, potrivit tabloidului britanic, pentru o mie de euro poți avea parte și de un ”final fericit”.

Printre clienți sunt cu precădere bărbați singuri, dar și cupluri căsătorite. Clientul tipic, relatează The Sun, este bărbatul de aproximativ treizeci de ani, alb, singur, care câștigă între 42.000 și 70.000 de lire sterline anual. Însă, printre clienții unei „menajere speciale”, se numără și studenți, lesbiene, cupluri căsătorite, toți dispuși să plătească un pic în plus pentru a avea o fată frumoasă și dezbrăcată în preajmă.

Câștigul e ridicat: 100 de lire sterline pe oră pentru a purta o lenjerie sexi, 250 de lire sterline pe oră pentru a face curat complet goală, sau 800 de lire dacă se ajunge la sex, caz în care este clar vorba despre prostituție. O astfel de menajeră a povestit pentru The Sun că obține în jur de 20.000 de lire pe lună, și lucrează numai în weekend. Ce fac clienții în timp ce ea lucrează? Unii doar o privesc, alții se masturbează, iar unii pur și simplu o ajută la curățenie.

Există și anunțuri pentru angajarea de menajere dezbrăcate publicate pe site-urile în limba română ce oferă slujbe în Marea Britanie. O jurnalistă de la Ziarul Românesca discutat cu românul care intermediază afacerea. Ea s-a arătat interesată de o astfel de slubă și a aflat că prețurile scad vertiginos față de cele stipulate de The Sun, semn că „agenția” își oprește un comision baban. 

Astfel, intermediarul i-a spus că ședința durează o oră și jumătate și poate câștiga 40 de lire pe oră dacă lucreză toples sau 50 de lire pe oră dacă lucrează complet dezbrăcată. „Nu este vorba despre prostituție”, a ținut acesta să precizeze.

Mai mult, a spus românul, se semnează un contract cu clienții, iar fata este considerată self employed. Ce trebuie să faci? Menaj ușor: ștergi praful, calci rufe sau uzi florile. „Nu sunt bărbați care caută prostituate”, a spus intermediarul, „sunt doar clienți cu gusturi speciale”.

Chiar dacă spune că nu este vorba despre prostituție, omul a ținut să menționeze că este important se nu fii căsătorită: „Dacă ești căsătorită, trebuie să ai acordul soțului”. Probabil că au fost situații în care soții au aflat ce fel de „curățenie” făceau consoartele și au mers pe la ușile clienților să facă scandal.

Contractul, a spus intermediarul, se semnează direct cu clienții, iar dacă nu mergi la slujbă trebuie să plătești comisionul firmei. El a mai menționat că în domeniu se caută și bărbați.

În acest moment există o mulțime de femei care fac curat în locuințe contra cost, umblând complet dezbrăcate, scrie The Sun. Una dintre aceste lucrătoare se numește Micah și i-a invitat pe utilizatorii Reddit să pună orice întrebare pentru a le satisface curiozitatea. Astfel, a reieșit că nu este vorba doar despre a face curățenie într-un mod mai „special”. „Fac sex, dar doar dacă vreau eu.

Dacă clientul nu-mi place, nu îmi arăt disponibilitatea. În general, clienții mă întreabă dacă pot avea upgrade-ul, uneori mă plătesc numai pentru a privi”, a spus menajera-prostituată. Cea mai neobișnuită cerere: clientul și-a făcut nevoile în sufragerie și apoi a pus-o să curețe. De asemenea, pentru 800 de lire în plus, a fost pusă să găsească zeci de jucării sexuale ascunse în casă, pe care a trebuit să le și folosească.

 

Mircea Maer, Violeta Niculescu

Cele mai ciudate joburi din lume

Zeci de mii de români pleacă anual în străinătate. Marea Britanie, în topul preferințelor

Românce traficate pentru sex în Marea Britanie. Ce povestesc ele?

Români, victime ale sclaviei moderne. Însemnați ca vitele, vânduți și cumpărați cu 200 de lire sterline

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a sugerat un "divorț de catifea" între UE și Regatul Unit, într-o convorbire pe care a purtat-o marți, 18 iulie, cu noul prim-ministru britanic Theresa May, relatează AFP, citată de Agerpres.

"I-am spus astăzi (marți, 18 iulie - n.red.) prim-ministrului Theresa May avem nevoie de un Brexit ordonat, calm, ceva de genul un «divorț de catifea»", a scris el pe Twitter.

Cei doi lideri au discutat după-amiază la telefon, a precizat purtătorul de cuvânt al lui Tusk.

Theresa May face o vizită la Berlin și la Paris, primele sale deplasări în afara țării după ce ea a preluat mandatul, iar pe agenda discuțiilor se va afla și punerea în aplicare a ieșirii țării din UE.

Prim ministrul britanic May nu a planificat să se ducă la Bruxelles în viitorul apropiat, scrie France Presse.

Oficial guvernamental britanic: „Nu se va invoca Articolul 50 pentru ieșirea din UE”

Marea Britanie se pregătește să renunțe la piața UE. Scopul pentru care a fost creat Ministerul Comerțului Exterior

A început circul BREXIT. Ministrul pentru ieșirea din UE: „Nu mai avem nevoie de europeni”

Theresa May dă cu tifla Europei din prima zi de mandat. L-a pus pe Boris ministru de EXTERNE

Președintele CE, Donald Tusk: UE nu trebuie să lase Marea Britanie să profite de Brexit

 

Marea Britanie nu va iniţia procesul oficial de părăsire a Uniunii Europene prin invocarea, anul acesta, a Articolului 50 al Tratatului de la Lisabona, a declarat, marţi, 19 iulie, un oficial guvernamental, la Înalta Curte de la Londra, relatează Reuters.

Avocatul Jason Coppell a făcut referire la declaraţii făcute de premierul Theresa May, care a spus că Articolul 50 nu ar trebui invocat anul acesta.

 

Cu toate acestea, el a semnalat că poziţia actuală a Guvernului s-ar putea schimba.

Cât de diplomat este Boris Johnson? Aflaţi dintr-o hartă interactivă!

Marea Britanie se pregătește să renunțe la piața UE. Scopul pentru care a fost creat Ministerul Comerțului Exterior

A început circul BREXIT. Ministrul pentru ieșirea din UE: „Nu mai avem nevoie de europeni”

Theresa May dă cu tifla Europei din prima zi de mandat. L-a pus pe Boris ministru de EXTERNE

 

Mai multe articole...

Joomla SEF URLs by Artio